Wanneer we het over de openingsdans hebben merk ik dat het voor veel bruidsparen toch wel iets spannends is. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om de dans: je kunt een choreografie leren, of je dans ter plekke op gevoel uitvoeren.
Vroeger werd de openingsdans vaak traditioneel ingestoken, wat we vandaag de dag nog steeds af en toe zien terugkomen. Oorspronkelijk dient de dans een foxtrot (of Engelse Wals) te zijn. Wanneer de muziek start wordt de dans begonnen door het verse bruidspaar. Vervolgens is de tweede dans is voor de ouders van de bruid, waarbij de vader met de bruid danst en de moeder met de bruidegom. Voordat iedereen de dansvloer kan betreden wordt de dans afgesloten met de ouders van de bruidegom, wederom; de bruid danst met de vader en de bruidegom met zijn moeder.
Vandaag de dag zijn er een tal van moderne varianten als het gaat om de openingsdans. Lees hier de beste tips, zodat jij kunt shinen tijdens dit moment!
Het allerbelangrijkste is dat jullie voor een dans gaan die bij jullie past. Kies je voor een klassieke Cha-Cha-Cha of wellicht doe je liever de dancemoves op YMCA. Alles kan én mag, het is jullie feestje!
Nadat je een keuze hebt gemaakt voor wat voor soort dans je gaat, is het tijd om aan de slag te gaan met het nummer. Kies bijvoorbeeld een nummer die voor jullie een betekenis heeft of ga aan de slag om een unieke mix te (laten) maken.
Wanneer je hebt gekozen voor een choreografie kun je er voor kiezen om dit zelf aan te leren of door middel van een professional. Geen danstalent? Don’t worry! Iedereen kan het leren en de choreograaf graaf zal jullie sterke punten benadrukken.
Begin op tijd met het oefenen -en herhalen- van jullie dans, zodat de passen goed in je hoofd zitten. Gaat er iets mis? Gewoon doorgaan, het publiek heeft dat waarschijnlijk niet eens door omdat zij niet weten wat er komen gaat.
Zorg dat er na de dans nog even een stilte is voordat het volgende nummer wordt ingezet. Zo krijgt het publiek de kans om te applaudisseren.
Laat de zenuwen gaan en geniet!
En wil je helemaal geen openingsdans? Dan is dat ook goed! Het allerbelangrijkste dat geldt tijdens jullie feestje is dat jullie doen waar jullie zin in hebben. 16 % van alle bruidsparen kiezen er dan ook voor om geen openingsdans te doen.
Nieuwsgierig geworden wat er nog meer komt kijken bij het organiseren van een huwelijk? Plan hier een vrijblijvende intake!
Comments